Part 1: Punt de trobada
Maria, la nostra apassionada amant de la gastronomia i amfitriona local, t'esperarà a la bonica plaça central de Kalamata, la plaça Vasileos Geogiou, (Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου) davant de les 3 estàtues (Agalmata) dels Herois de la guerra de Messini de 1821.
Part 2: Visita a un Taller Tradicional i degustació de productes locals casolans
Moltes vegades, pots trobar els productes locals més saborosos als llocs més improbables d'una ciutat que visites, on no t'hauries d'anar a buscar. Junts descobrirem un Taller tradicional, literalment amagat als petits carrerons de la ciutat.
Les dones locals que treballen al Taller mostraran com fer dues de les delícies més antigues de Messinia i Mani, utilitzant els ingredients més senzills, farina i oli d'oliva.
Part 3: Tast de dolços de cullera, panses de Corint i altres superaliments grecs
Al cor del centre històric de la ciutat, visitareu una de les botigues locals més conegudes de Kalamata.
En entrar a la botiga, l'aroma de les herbes i espècies exquisides que surten per l'aire et transportarà al cim del mont Taigetos, la muntanya local.
Podreu degustar glyka tou koutaliou (dolços de cullera) casolans, panses negres de Corint i altres productes de la terra messinia i grega.
Part 4: Tast de cafè grec a la Micro Roastery de cafè local
És l'hora del teu cafè del matí! I què millor que un cafè grec tradicional calent preparat per Panagiotis o Giorgos, que ens revelarà els secrets de la seva correcta preparació.
Descobriràs tot sobre els orígens d'aquest tipus de cafè, com va rebre el seu nom i com ha passat a formar part de la tradició i el temperament grec.
Part 5: Visita a una botiga amb vins locals i licors tradicionals: breu tast de vins
Descobriu totes les varietats locals, com Fokiano, Roditis, Malaguzia i Moschofilero, així com com es combinen amb varietats estrangeres per produir excel·lents vins blancs, rosats i negres a través d'un breu tast de vins juntament amb el Sr. Giannis.
Part 6: Visita a una botiga d'oli d'oliva i breu tast d'oli d'oliva
Tant si és la primera com l'enèsima visita a Messinia, el tast d'oli d'oliva és imprescindible, ja que aquest és el bressol de les olives i l'oli d'oliva. Participaràs en un tast ràpid però satisfactori d'oli d'oliva amb un coneixedor professional i certificat d'oli d'oliva.
Coneixeràs tot sobre la varietat Koroneiki i les seves característiques úniques, i tastaràs diferents varietats d'olis d'oliva verge extra. Aquest tast serà suficient perquè us adoneu de com de superior és aquest oli d'oliva verge extra dels olis d'oliva comuns del mercat.
Part 7: Dinar lleuger amb plats mediterranis o messinians i vins locals
Un dinar lleuger però abundant conclourà la vostra experiència gastronòmica i destrossarà els vostres sentits, en una de les tavernes d'ouzo familiars més acollidores del cor de la ciutat.
També podreu tastar un plat clàssic de Messini i descobrir la seva interessant història, però no us espatllarem la sorpresa. Uneix-te a nosaltres per descobrir-ho de primera mà!